Welkom op de website van:
 
Productinformatie:
LTG
-luchtroosters
-luchtwatersystemen
-luchtverdeelsystemen
-plafondkoelpanelen
-hotelklimatisering
ORAVEN
OPPERMANN
ALRE
Publicaties
Informatieaanvraag
Nieuws
Sitemap
Home
 

 


NIEUWS

 

Akustiktherm® en betonkernactivering

Aan kantoren, administratiegebouwen, ziekenhuizen en ook verpleeghuizen worden eisen gesteld ten aanzien van het klimaat en akoestiek in ruimtes.

Door toepassing van betonkern activering wordt aan de eisen betreffende het ruimteklimaat beantwoord. Direct contact van de lucht met het beton van het plafond is daarbij een vereiste. Het ruwe beton van plafonds heeft echter een nadelig effect op de ruimteakoestiek. De gebruikelijke akoestische verbeteringsmaatregelen bewerkstellingen een isolerende werking en reduceren zodoende de functionaliteit van TABS tot 50 %

ATD-Akustiktherm AG heeft deze behoefte aangegrepen om een geluidsabsorberend, thermisch geleidend plafondsysteem te ontwikkelen.

Leverbaar zijn:

  • Akoestische plafondsystemen voor thermisch actieve bouwdeel  systemen(TABS)
  • Akoestische plafondsystemen in combinatie met thermisch geactiveerde bouwdeel elementen, zonder in beton geďntegreerde buizen

Voor meer informatie

 

Minder renovatie- en onderhoudskosten door de LTG hooginducerende liniaire plafond lucht verdeelroosters, type LDB “system clean ”

Ltg luchtverdeelroosters, luchtverdeelrooster

Ltg luchtverdeelrooster, luchtverdeelroosters

Vervuilde plafonds vallen direct op, vooral in de nabijheid van luchtuitlaten waar stof- en vuildeeltjes, randen achterlaten. LTG heeft hiervoor de oplossing gevonden met de lucht verdeelroosters van het type LDB 12/8, LDB 15 en LDB 32 “system clean ”. Een deel van de ingebrachte gefilterde lucht wordt via extra spleten in het randprofiel van de lucht verdeelroosters direct langs het plafond geblazen en schermt als luchtsluier zo het plafond af tegen het aanhechten van deeltjes uit de ruimtelucht.De overige lucht wordt hoog inducerend en diffuus de ruimte ingeblazen, waardoor tevens voor een snelle afbouw van de luchtsnelheid en de temperatuur wordt gezorgd en tochtverschijnselen in de leefzone voorkomen worden. Diverse typen zijn voorzien van een instelbaar luchtpatroon, waardoor eenvoudig en snel op ruimtelijke veranderingen kan worden ingespeeld. De lucht verdeelroosters kenmerken zich ook nog eens door geschikt te zijn voor constante of variabele luchthoeveelheden van 100 tot 20 % en de nagenoeg onbegrensde mogelijkheden in kleur en randprofiel afwerking. De ruimtestroming voldoet aan de SIA V 382/1, de akoestiek aan DIN 1947 deel 2 (geluidsvermogen onder de 30 dB(A)per m) en het thermische comfort aan de normen: NEN-EN-ISSO 7730, DIN 1946 deel 2, Arbo A1-7 en de ISSO publicatie nr. 19.

Ltg wervelroosters, type DLA 7 en 8 met ruimte besparende piramidevormige lucht aansluitkasten 

Ltg wervelstroomroosters, wervelstroomrooster

De LTG hooginducerende wervelstroom lucht verdeelroosters , type DLA 7P en 8P met vierkante frontplaat kunnen geleverd worden met ruimtebesparende piramidevormige lucht aansluitkasten. De hooginducerende lucht verdeelroosters, zijn zowel in plafondsystemen te integreren, als ook vrij op te hangen.De luchtstroming kan probleemloos zowel tangentiaal als verticaal versteld worden, door het centraal verstellen van de in de doorlaat liggende draaischijf. De piramidevormige lucht aansluitkasten, type P, hebben in vergelijk met kwadratische lucht aansluitkasten, ca. 50% minder oppervlak, hierdoor worden de thermische verliezen gehalveerd. Het vergelijk tussen een 3-tal luchtverdeelkasten in piramide vorm en kwadratische vorm, levert circa 66 % ruimtebesparing op. De lucht aansluitkasten worden compleet geleverd met een ingebouwde uit gestanste regelklep, een losse luchtaansluiting en een traverse. De luchtaansluiting en traverse kunnen op eenvoudige wijze aan de lucht aansluitkast worden gemonteerd. Daar deze lucht aansluitkasten geen isolatie nodig hebben, ontstaat geen aanrijping in de luchtstroom.Naast ruimtebesparend, ook kostenvoordeel bij transport, opslag, inregeling en montage op het werk. Brand beschermklasse 1

 

 

Nieuwe LTG producten

 

Ltg plafondinductieunit, plafondinductieunit

Plafond inductie unit, type HDC

Geschikt voor koelen, verwarmen en ventileren. Voor plafonds met rastermaat van 300 mm breed of groter. Geringe inbouwhoogte (240 mm) Zeer geruisarme werking. Hoog thermisch comfort in de verblijfzone.

 

Plafond ventilatorconvector, type VKH

Klimaatunit voor koelen en verwarmen van hotelkamers. Geringe inbouwhoogte (215 mm). Zeer geruisarme werking. Hoge capaciteit voor snel koelen en verwarmen Onderhoudsvrije constructie door eenvoudig verwisselbaar filter.

 

Decentrale gevel klimaatunit, type FVD

Decentrale vloer ventilatorconvector voor het direct ventileren via de gevel, verwarmen en koelen. Minimale unit bouwhoogte is 155 mm. Hoge capaciteit (buitenlucht, verwarmen en koelen) bij laag geluidsniveau en gering energieverbruik. Onderhoudsvriendelijk daar alle componenten met weinig handgrepen zonder gereedschap toegankelijk zijn.

 

Vloer inductie unit, type HFB

Klimaatunit voor verwarmen, koelen en ventileren van verblijfzones met wisselende ruimtelast. Ook geschikt voor ruimten met glasgevels tot de vloer. Stapsgewijze omschakeling van een vloerconvector met mechanische ventilatie naar een 4-pijps inductie unit, inclusief koelen.Hoog comfort bij koelbedrijf door gecombineerde meng- en verdringingsventilatie.Geen geluidsoverdracht via de vloer naar naastliggende ruimten.

 

Vloer luchtrooster, type LDU

Hoog inducerend liniair lucht verdeelrooster voor ruimteventilatie en voor aanvullende ventilatie bij betonkernactivering. Hoog thermisch en akoestisch comfort. In niet brandbare uitvoering.

 

Venster luchtdoorlaat, type LDF

pdf download

 

 

 
Voor info: tel.+31(0) 341 493969, fax +31(0)341 493931, e-mail: info@klimaatsystemen.nl, Leeuwerikstraat 110, NL-3853 AG  Ermelo 
© 2002 - 2017. Alle rechten zijn voorbehouden aan Opticlima Systems b.v.